Bel tijdens onze openingstijden om direct een afspraak te maken:

ONCOLOGIEFYSIOTHERAPIE

Behandeling van bewegingsproblemen van de kanker zelf 

of als gevolg van de medische behandeling van de kanker.

Oncologiefysiotherapie Geffen

Wat is oncologiefysiotherapie?

De oncologiefysiotherapie is een specialisatie binnen de reguliere fysiotherapie. Ze richt zicht specifiek op het behandelen van bewegingsproblemen ten gevolge van de kanker zelf of ten gevolge van de medische behandeling van de kanker. Voorbeelden van problemen zijn pijn, spanningsklachten, stug littekenweefsel, huidveranderingen, stijfheid van gewrichten en spieren, lymfoedeem (vochtophoping), spierzwakte, conditieverlies en vermoeidheid. Kennis van de ziekte, de medische behandelingen en de gevolgen van deze medische behandelingen zijn van belang om de oncologische patiënt zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

Tevens is de in oncologie gespecialiseerde fysiotherapeut in staat om op adequate manier de oncologische patiënt te begeleiden en te ondersteunen op psychosociaal vlak tijdens deze ingrijpende periode. De in oncologie gespecialiseerde fysiotherapeut communiceert met alle andere partijen, die betrokken zijn bij de behandeling van de oncologische patiënt.

Hoe verloopt oncologie fysiotherapie?

De in oncologie gespecialiseerde fysiotherapeut kan worden ingezet in alle fasen van de ziekte. We spreken over 4 fasen; behandel fase, herstel fase, palliatieve fase, terminale fase. De behandeldoelen verschillen per fase.

> Behandel fase

In de behandel fase liggen de doelen op het onderhouden van vaardigheden, zoals kracht en conditie

> Herstel fase

In de herstel fase liggen de doelen bij het herwinnen van de verloren of verminderde vaardigheden

> Palliatieve fase

In de palliatieve fase liggen de behandeldoelen bij het behoud van de nog aanwezige vaardigheden

> Terminale fase

In de terminale fase zijn de doelen vooral gericht op het comfort bij steeds verder afnemende vaardigheden.

Aangesloten bij FyNeOn

FyNeOn (Fysiotherapie Netwerk Oncologie) is een samenwerkingsverband van fysiotherapeuten, gespecialiseerd in de oncologie, die samen streven naar kwalitatief hoogwaardige zorg voor mensen met een oncologische aandoening en/of gevolgen hiervan in alle fasen van deze ziekte. Het netwerk is actief in Noord-Brabant en Noord-Limburg. Alle aangesloten fysiotherapeuten hebben een opleiding in de oncologie afgerond. Onze praktijk is aangesloten bij FyNeOn.

Klik hier voor meer informatie over FyNeOn

Aangesloten bij Onconet

Onconet is een landelijke organisatie die er naar streeft dat patiënten in heel Nederland een deskundige fysiotherapeut in de eigen woonomgeving kunnen vinden voor begeleiding bij behoud en verbetering van fitheid rondom de medische behandeling van kanker. Alleen fysiotherapeuten die zich hebben bijgeschoold in de behandeling van patiënten met of na kanker mogen zich registreren bij Onconet. Onze praktijk is aangesloten bij Onconet.

Klik hier voor meer informatie over Onconet

AANMELDEN VOOR ONCOLOGIEFYSIOTHERAPIE

U kunt zich met of zonder verwijzing van arts aanmelden voor oncologiefysiotherapie. Zonder verwijzing heet binnen de fysiotherapie DTF (directe toegankelijkheid fysiotherapie).

Contactinformatie

Bruinenberg Smulders Fysiotherapie

Runrotstraat 15

5386 CT Geffen

0735324312

 

Openingstijden

Maandag / Dinsdag / Donderdag:
08.00 - 19.30 uur

Woensdag / Vrijdag:
08.00 - 18.00 uur

BIG registratie

Anja Smulders: 19035056704

Asse Bruinenberg: 09033318104

 

 

Copyright © 2017 Bruinenberg Smulders Fysiotherapie.